19 Aug 2019 08:44:56

FCSB - FC POLITEHNICA IAȘI 1-2

Una caldă, una rece pentru roș-albaștri!

by FCSB
Una caldă, una rece pentru roș-albaștri!>

Reîntoarcerea în campionat a oferit încă o seară plină de deziluzii, atât pentru jucători, cât și pentru fanii FCSB, după meciul pierdut cu FC Politehnica Iași, scor 1-2 (0-1), în etapa a VI-a a Ligii I, echipa noastră ajungând la patru înfrângeri consecutive în competiția internă.

Golurile au fost marcate de Florin Tănase (52 penalty), pentru FCSB, respectiv Frăsinescu (41) și Loshaj (73), pentru oaspeți, care au obținut prima victorie în deplasare din istoria confruntărilor directe cu echipa noastră.

În echipa de start și-au făcut apariția Mihai Roman și Mihai Pintilii, reveniți după accidentări, astfel că speranțele la obținerea unui rezultat bun erau foarte mari.

FCSB și-a luat adversarul tare încă din primul minut de joc, la centrarea din dreapta a lui Oaidă, boxată de Rusu în fața lui Gikiewicz.

Minutul 3 a adus o nouă oportunitate, în urma unei lovituri libere. Moutinho a centrat în mijlocul careului de unde Gikiewicz a reluat, cu capul, dar pe direcție s-a aflat goal-keeper-ul echipei ieșene.

Aceiași protagoniși i-a avut și faza din minutul 14. Moutinho a executat un corner din partea stângă, iar atacantul polonez a reluat, pe spate, la colțul lung, însă mingea nu a prins cadrul porții.

Echipa oaspete a încercat să taie elanul jucătorilor noștri la o fază din minutul 20, atunci când Andrei Cristea a trimis un șut centrare în interiorul careului de 6 m, însă Vlad a respins în corner.

Contrar cursului jocului, oaspeții au deschis scorul în minutul 41. Andrei Marc a comis un fault în marginea terenului și Andrei Cristea a executat lovitura liberă până la Frăsinescu, iar acesta a reluat cu capul și a strecurat balonul în plasă, pe sub Vlad.

Cu un minut înainte de pauză, FCSB a fost la un pas să restabilească egalitatea, însă șutul lui Mihai Roman a întâlnit bara.

Forțat de rezultat, antrenorul Vergil Andronache l-a aruncat în luptă pe Adi Popa, revenit la formația noastră, dar l-a schimbat și pe Pintilii în ideea de a-l proteja. În minutul 50, Iulian Cristea a scăpat de eliminare după un fault dur la mijlocul terenului, asupra lui Francisc Cristea și a primit doar cu galben.

Egalarea mult dorită a survenit în minutul 52, în urma unui fault comis de portarul Rusu asupra polonezului Gikiewicz. Lovitura de pedeapsă acordată de Marcel Bîrsan a fost transformată cu sguranță de Florin Tănase, care a marcat primul său gol din acest sezon în Liga I.

Staff-ul tehnic a decis introducerea în teren a lui Harlem Gnohere și atacantul nostru a fost foarte aproape de gol, în minutul 64, însă a fost faultat în careu de Diallo, dar arbitrul Bîrsan a lăsat jocul să continue.

Ca și în prima repriză, golul a căzut la cealaltă poartă. În minutul 73, Florian Lashoj l-a surprins pe Vlad cu un șut de la aproximativ 25 de metri.

Jucătorii noștri s-au văzut nevoiți din nou să alerge după egalare, dar fără succes. În ultimele 15 minute s-a jucat la o singură poartă, cea a Iașiului, dar defensiva oaspeților a rezistat. Atunci când apărătorii ieșeni au fost depășiți, aceștia au intervenit la limita regulamentului și chiar l-au depășit, așa cum s-a întâmplat în minutul 82: Adi Popa a pătruns în flancul stâng și a fost doborât în careu de Platini dar, ca și la faza lui Gnohere, centralul Marcel Bîrsan a preferat să lase jocul să continue.

FCSB nu are altă variantă decât să se concentreze pe următorul meci, cel din play-off-ul UEFA Europa League, cu portughezii de la Vitoria Guimaraes, care va începe joi, la 21:30, pe Stadionul ”Marin Anastasovici”, din Giurgiu.

FCSB – POLITEHNICA IAȘI 1-2 (0-1)
Marcatori: Fl. Tănase (52 pen) / Frăsinescu (41), Loshaj (73)

FCSB: A. Vlad - Belu, I. Cristea, Marc,  Panțîru - Oaidă, Pintilii (Ov. Popescu 46), Fl. Tănase - M. Roman (Ad. Popa 46), Gikiewicz (Gnohere 61), Moutinho.

Antrenor: Vergil Andronache

Poli Iași: D. Rusu - Gallego, Frăsinescu, Diallo, A. Radu - Breeveld, Loshaj - Hațiegan (Platini 46), Passaglia, Fr. Cristea (Danale 78) - Ad. Cristea  (Bălan 72).

Antrenor: Mihai Teja.

Cartonașe galbene: I. Cristea (50), Marc (68), Fl. Tănase (70) / Diallo (36), Fr. Cristea (47), Platini (90+3).

Arbitru: Marcel Bîrsan. Asistenți: Mihai Marica, Marius Nicoară. Al patrulea oficial: Andrei Antonie.

LIGA 1

FCSB - FC POLITEHNICA IAȘI 1-2

Una caldă, una rece pentru roș-albaștri!
18
August
1-2
vs. FC Politehnica Iași
LIGA 1

FCSB Shop

Echipament FCSB
2020 - 2021

Bilete

Bilete online meciuri acasa
2020 - 2021