03 Feb 2020 00:25:58

CFR CLUJ - FCSB 1-0

Succes nemeritat pentru clujeni!

by FCSB
Succes nemeritat pentru clujeni!>

FCSB s-a încurcat în deplasarea de la Cluj-Napoca, unde a pierdut, duminică seară, cu scorul de 1-0 (0-0), în fața liderului campionatului, CFR, într-o partidă contând pentru etapa a XXIII-a a Ligii I.

În urma eșecului cu CFR Cluj, echipa antrenată de Bogdan Argeș Vintilă a coborât pe poziția a patra a campionatului, unde a rămas cu 39 de puncte, dar are și un meci mai puțin disputat, restanța cu FC Voluntari.

Derbyul etapei a început cu surprize încă de la cei 22 de jucători trimiși în teren de Dan Petrescu și Bogdan Argeș Vintilă. CFR a început fără Țucudean, rezervă, și Chipciu, care nu a prins nici măcar lotul. De partea cealaltă, în primul 11 și-a făcut loc Marko Momcilovic, care a revenit pe teren după 543 de zile, mai exact de la partida cu Haiduk Split, scor 0-0, din sezonul 2018-2019 al UEFA Europa League.

Încă din startul întâlnirii, gazdele au pus presiune la mijlocul terenului și au dominat doar teritorial, însă prima ocazie demnă de consemnat a venit abia în minutul 22, la lovitura de cap a lui Costache, care a trecut alături.

Băieții noștri au dat replica în minutul 34, prin Momcilovic, care a centrat în marginea careului de 6 m, balonul a ajuns la Florinel Coman, care și-a așezat balonul perfect, dar șutul său a fost deviat în corner de un jucător clujean.

O nouă fază i-a avut în centru atenției pe Florinel Coman și Olimpiu Moruțan, care au speculat o eroare de plasament a lui Burcă, însă Costache  a apărut la momentul oportun și a trimis, fără să se complice, în corner, în minutul 36.

Cu un joc crispat de ambele părți, dar și un gazon foarte slab, cele două formații au intrat la cabine, fiecare cu speranța că în partea a doua norocul le va surâde.

La reluare, Marko Momcilovic a rămas la cabine, iar în locul său a fost introdus Darius Olaru, la debutul oficial pentru FCSB, în timp ce Oaidă a coborât fundaș stânga. Această schimbare a dus și la modificarea așezării în teren, astfel că, de la 4-3-1-2, s-a trecut la 3-4-1-2.

În minutul 58, Djokovic a primit o pasă în flancul stâng, iar acesta a trimis o minge ”tăiată”, care a fost foarte aproape să-l surprindă pe Bălgrădean, dar, din fericire, balonul a trecut pe lângă buturi.

În minutul 61, Florinel Coman și Olimpiu Moruțan au purtat un contraatac, dar șutul acestuia din urmă a trecut la o distanță apreciabilă de poarta lui Arlauskis.

Un minut mai târziu gazdele au trecut pe lângă deschiderea scorului, la șutul lui Bordeanu, din marginea careului de 16 m, însă Bălgrădean a intervenit savator și a acordat corner, rămas fără efect pe tabela de marcaj.

Soarta partidei s-a decis în minutul 78, la o nesincronizare în defensiva noastră, care l-a obligat pe Bogdan Planic să-l faulteze pe Deac, iar Istvan Kovacs l-a eliminat pe fotbalistul nostru și a acordat lovitură liberă de la 16 metri. Aceasta a fost respinsă în primă instanță de zidul format în fața lui Bălgrădean, însă balonul a ajuns la Vinicius, care a șutat fără speranțe pentru portarul nostru.

Nici măcar introducerea lui Gnohere nu a mai reușit să salveze o partidă modestă pentru echipa noastră, fără șut pe poarta adversă și care rămâne la opt puncte în spatele liderului.

În altă ordine de idei, partida a fost precedată de un moment de reculegere în memoria marelui fotbalist Ilie Bărbulescu, plecat dintre noi la 62 de ani, iar jucătorii noștri au evoluat cu banderole negre în memoria fostului câștigător al Cupei Campionilor Europeni!

CFR CLUJ – FCSB 1-0 (0-0)
A marcat: Vinicius (79)

CFR Cluj: Arlauskis - Burcă, Vinicius, Boli, Camora – Itu (Hoban 60), Bordeianu, Djokovic - Deac, Omrani (Rondon 72), Costache (Petrilă 84).

Antrenor: Dan Petrescu.

FCSB: Bălgrădean - Crețu, Planic, Cristea, Momcilovic (Olaru 46) - Moruțan, Nedelcu, Oaidă - Tănase, Man, Fl. Coman (Gnohere 85).

Antrenor: Bogdan Vintilă.

Cartonașe galbene: Omrani (30), Djokovic (64), Deac (82) / Man (64), Olaru (73), Crețu (78), Coman (79)

Cartonaș roșu: Planic (78)

Arbitru de centru: Istvan Kovas. Arbitrii asistenți: Vasile Marinescu, Ovidiu Artene.

LIGA 1

CFR CLUJ - FCSB 1-0

Succes nemeritat pentru clujeni!
02
Februarie
1-0
vs. CFR 1907 Cluj
LIGA 1

FCSB Shop

Echipament FCSB
2020 - 2021

Bilete

Bilete online meciuri acasa
2020 - 2021