26 Iun 2020 00:12:58

DINAMO - FCSB 0-3

Rivalii eterni, umiliți de copiii noștri!

by FCSB
Rivalii eterni, umiliți de copiii noștri!>

FCSB a câștigat, fără drept de apel, 3-0, prima manșă a semifinalelor Cupei României împotriva rivalilor de la Dinamo și, în proporție mare, și-a asigurat prezența în finală, acolo unde o va întâlni, cel mai probabil, pe Sepsi OSK (5-1 cu Politehnica Iași în tur).

Derby-ul de joi seară părea să fie o partidă dificilă pentru elevii lui Bogdan Vintilă, ținând cont de absențele numeroase din lotul FCSB, însă calculele hârtiei au fost anulate încă din primele minute, când a devenit evident faptul că jucătorii noștri erau cei care impuneau ritmul jocului împotriva unor adversari aflați în degringoladă. Olaru, Ovidiu Popescu și Adrian Petre (de două ori) puteau deschide scorul încă din primele minute, însă numai ghinionul teribil a făcut ca scorul să rămână 0-0 până în minutul 32, când Adrian Popa, aflat pe final de contract, a înscris primul său gol în Derby. Același Popa putea să facă 2-0 imediat, însă s-a complicat în careu, iar Piscitelli a scăpat de un nou gol. În partea a doua, roș-albaștrii s-au întrecut din nou în ratări până în minutul 74, când Darius Olaru a majorat scorul, după o acțiune a lui Cristian Dumitru, intrat în repriza a doua în locul lui Adrian Popa. Același Dumitru a dus scorul la 3-0 în minutul 82, consființind o victorie cu scor mincinos, în condițiile în care, dacă jucătorii noștri ar fi concretizat mai multe ocazii imense de a înscrie, diferența ar fi fost de cel puțin 7 goluri.

Prestația fotbaliștilor noștri merită aplaudată, mai ales în condițiile în care victoria a fost obținută cu foarte mulți jucători tineri în teren: Pantea (16 ani), Dumitru (18 ani), Perianu (18 ani), Niță (17 ani), ultimii trei intrați pe teren în a doua parte a jocului. De asemenea, Vlad (21 ani), Olaru (22 ani), Moruțan (21 ani) și Adrian Petre (22 ani) au fost titulari, toți fiind jucători care sunt eligibili pentru regula Under 21 promovată în fotbalul românesc de câteva sezoane.

Pentru roș-albaștri urmează, după acest succes superb în Derby, meciul cu Astra Giurgiu, de luni seara, contând pentru a cincea etapă a play-off-ului Ligii 1.

DINAMO - FCSB 0-3 (0-1)
Au marcat: Popa 32, Olaru 74, Dumitru 82

Dinamo: Piscitelli – Kilyen (Bani ’71), M. Popescu, Grigore, Skovajsa – Răuţă (Montini ’46), Mrzljak (Filip ’75), Lazăr (Mihaiu ’80), Fabbrini, Sorescu – Popa (Moldoveanu ’46).

Antrenor: Adrian Mihalcea.

FCSB: Vlad – Creţu, Miron, Cristea, Pantea – Vînă, Ov. Popescu, Olaru (Perianu ’76) – Moruţan, Petre (Niţă ’72), Ad. Popa (Dumitru ‘59).

Antrenor: Bogdan Vintilă.

Cartonaşe galbene: Fabbrini ’50, Mrzljak ’55, Montini ’77, Grigore ‘90 / Dumitru ’61, Moruţan ‘63.

Arbitri: Istvan Kovacs - Vasile Marinescu, Ovidiu Artene - Cătălin Popa.

CUPA ROMÂNIEI

DINAMO - FCSB 0-3

Rivalii eterni, umiliți de copiii noștri!
25
Iunie
0-3
vs. SC Dinamo 1948
CUPA ROMÂNIEI

FCSB Shop

Echipament FCSB
2020 - 2021

Bilete

Bilete online meciuri acasa
2020 - 2021