30 Iul 2019 00:48:43

FCSB - FC BOTOȘANI 0-2

Premieră nefericită pentru roș-albaștri!

by FCSB
Premieră nefericită pentru roș-albaștri!>

FCSB a suferit prima înfrângere din această ediție de campionat, după 0-2 (0-2), în etapa a III-a a Ligii I, meci disputat pe stadionul “Nicolae Dobrin” din Pitești.

Totodată, eșecul din această seară reprezintă și prima înfrângere din istoria confruntărilor directe cu FC Botoșani. În precedentele confruntări, FCSB câștigase de 11 ori, în timp ce oaspeții de astăzi se mulțumiseră cu două remize.

Golurile echipei învingătoare au fost marcate de Andronic, în minutul 18, și Ongenda, în minutul 40.
Prima ocazie a partidei a venit în minutul 10 și a aparținut oaspeților. Haruț a centrat pentru Ongenda, care, nemarcat, a reluat din prima, dar balonul a trecut la o palmă pe lângă poartă.

Echipa noastră a replicat trei minute mai târziu, atunci când Tănase a scos la marginea careului de 16 m, de unde Vînă a reluat periculos, puțin pe lângă buturile lui Pap. La finalul acestei faze, Dennis Man s-a prăbușit pe gazon și fost nevoit să părăsească gazonul în lacrimi, probabil ca urmare a unei leziuni musculare.

Minutul 18 a adus și golul. Din păcate, el a căzut în poarta noastră. Ashkovski a trecut de Planic, l-a întors pe Iulian Cristea cu o fentă și l-a lăsat pe Andronic singur cu Vlad, care nu a iertat și a înscris cu un șut plasat.
În minutul 35, tot Ashkovski a semănat panică în apărarea noastră, după ce i-a driblat pe Bălașa și Planic, dar, din fericire pentru băieții noștri, șutul său a trecut peste transversală.

După golul primit, “roș-albaștrii” au încercat tot felul de combinații în căutarea unor soluții care să aducă golul egalizator, dar atacurile s-au lovit de zidul defensiv al grupării botoșănene.
Oaspeții au preferat cartea contraatacului, iar roadele au fost culese cu cinci minute înainte de finalul reprizei, când Ongenda a majorat diferența cu un șut plasat, de la aproximativ 13 metri.

In prelungirile reprizei, scorul a fost la un pas să ia proporții, însă Vlad a salvat in extremis un șut al aceluiași Ongenda, iar Andronic a reluat alături.

La reluare, FCSB a avut două ocazii de a înscrie. Prima, la șutul lui Vînă, respins în corner de Pap, iar a doua a reprezentat cea mai mare ocazie a băieților noștri: Coman i-a pasat excelent lui Tănase, dar căpitanul nostru a ratat ținta.

De consemnat faptul că în minutul 61 s-a produs și debutul lui Moutinho la FCSB, care l-a înlocuit pe Mihai Bălașa.

Odată cu trecerea timpului, jucătorii noștri au fost nevoiți să forțeze din ce în ce mai mult în atac, ceea ce a dus la spații mai mari în defensivă, permițându-le adversarilor să răspundă tăios. Așa s-a întâmplat și în minutul 63, când Ashkovski a finalizat un contraatac cu un șut periculos, fără efecte pe tabela de marcaj.

În minutul 78, Filip a avut o incursiune excelentă, finalizată cu un șut foarte puternic, deviat însă în corner de un jucător advers. Un minut mai târziu, Belu l-a găsit cu o pasă pe Coman, dar portarul botoșănenilor a salvat cu un reflex spectaculos.

FCSB le mulțumește celor peste 3.000 de suporteri prezenți la Pitești și îi așteaptă și la următoarele jocuri din campionat!

FCSB – FC BOTOȘANI 0-2 (0-2)
Marcatori: Andronic (18), Ongenda (40).

FCSB: Vlad - Ov. Popescu, Cristea, Planic, Salomao (Belu ’46) - Vînă, Filip, Oaidă – Man (Bălașa ’16, Moutinho ’62), Fl. Tănase, Fl. Coman.

Antrenor: Bogdan Andone.

FC Botoșani: Pap (Hankic ’68) - Haruț, Miron, Chindriș, Soiledis - Rodriguez, Papa - Ashkovski, Ongenda, Ofosu (Pițian ’82) – Andronic (Holzmann 74).

Antrenor: Marius Croitoru.

Cartonașe galbene: Papa (42) / Moutinho (71), Oaidă (90).

Arbitru: Lucian Rusandru.

Asistenți: Radu Ghinguleac, Imre-Laszlo Bucsi.

Arbitru de rezervă: Bogdan Dumitrache.

LIGA 1

FCSB - FC BOTOȘANI 0-2

Premieră nefericită pentru roș-albaștri!
29
Iulie
vs. FC Botoșani
LIGA 1

FCSB Shop

Echipament FCSB
2019 - 2020

Bilete

Bilete online meciuri acasa
2019 - 2020