07 Dec 2019 02:00:24

FCSB - GAZ METAN 2-0

Moș Nicolae a adus trei puncte!

by FCSB
Moș Nicolae a adus trei puncte!>

FCSB s-a impus, vineri seară, cu scorul de 2-0 (0-0), în fața formației Gaz metan Mediaș, într-o partidă contând pentru etapa a XX-a a Ligii I, disputată pe Arena Națională.

Golurile au fost marcate de Florinel Coman, în minutul 66 și Dennis Man, în minutul 79, un rol esențial la ambele reușite avându-l Olimpiu Moruțan, intrat la pauză.

Gaz Metan este un nume care i-a dat fiori lui Bogdan Argeș Vintilă. În turul campionatului, tehnicianul nostru debuta, la Mediaș, pe banca FCSB, cu un 0-4 de coșmar. Dar cum trecutul trebuie lăsat pentru istorie și pentru statisticieni, prezentul era nu doar o bună ocazie pentru revanșă, ci și un motiv pentru a continua cursa de urmărire a liderului.

După un început prudent, Droppa a trimis neglijent spre propria poartă și doar puțin a lipsit ca Florinel Coman să intercepteze balonul, respins în cele din urmă de Pleșca.

În minutul 13, Tănase a inventat o pasă de aproape 50 de metri, care l-a găsit perfect pe Florinel Coman, însă atacantul nostru a ezitat și a permis defensivei medieșene să se replieze.

Zece minute mai târziu, oaspeții și-au arătat colții, la lovitura de cap a lui Ely Fernandes, respinsă spectaculos de Bălgrădean, pentru ca, în aceeași fază, bara să ne salveze de la gol, după reluarea lui Sergiu Buș, deviată de Bogdan Planic.

Cea mai mare ocazie a partidei a fost ratată de băieții noștri în prelungirile primei reprize, la centrarea lui Ovidiu Popescu în gura porții, iar Dennis Man a reluat peste transversală, de la 4-5 metri, cu poarta goală.

Partea secundă a debutat cu ocazia oaspeților. Roberto Romeo a pasat în careul nostru, iar balonul a ajuns până la Chamed, dar Bălgrădean s-a opus, din nou, golului.

În minutul 64, Nedelcu l-a încercat pe Pleșca cu un șut de la aproximativ 25 de metri, însă portarul Gazului s-a dovedit prea experimentat pentru a putea fi păcălit.

Cu o apărare supraaglomerată și cu un dublaj aproape perfect, mulți se întrebau dacă “roș-albaștrii” vor găsi cheia care să desfacă defensiva medieșenilor. Răspunsul a venit în minutul 66. Moruțan a centrat în flancul stâng, de unde Tănase a trimis din prima până la Florinel Coman, iar atacantul nostru a reluat, la colțul lung, pentru 1-0.

În minutul 78, tabela s-a modificat tot în dreptul gazdelor. După un corner executat de oaspeți, Moruțan a declanșat contraatacul, i-a pasat lui Man, care nu a mai iertat.

Scorul putea căpăta proporții tot în urma unui contraatac, dar Fofana l-a jenat pe Dennis Man, suficient cât balonul să nu își atingă ținta.

Cu două minute înainte de final, Moruțan a fost din nou responsabil cu pasele, Tănase a întors pentru Man, dar acesta a ratat ținta din nou.

Ultimul fluier al lui Iulian Călin a consfințit o victorie, nu fără emoții, în fața unei contracandidate pentru un loc în play-off și a urcat pe locul al patrulea în Liga I.

Merită menționat faptul că Lucian Filip a evoluat pentru prima data după accidentarea din vară, din meciul contra celor de la FK Mlada Boleslav, acesta înlocuindu-l pe Dragoș Nedelcu spre finalul partidei.

În altă ordine de idei, roș-albaștrii au intrat pe teren cu un banner de support pentru poporul albanez, greu încercat după seismul devastator din luna noiembrie, făcând un apel la toți urmăritorii pentru a veni în sprijinul acestui stat.

FCSB le mulțumește celor 1.300 de suporteri curajoși, care au înfruntat frigul pătrunzător din București și și-au încurajat favoriții din primul și până în ultimul minut! 

FCSB – GAZ METAN MEDIAS 2-0 (0-0)
Marcatori:
Fl. Coman (66), Man (79)

FCSB: Bălgrădean - V. Crețu, Planic, Soiledis, Panțîru - Ov. Popescu, Nedelcu (Filip 87), Fl. Tănase - Man, Gnohere (Moruțan 46), Fl. Coman.

Antrenor: Bogdan Vintilă.

Gaz Metan: Pleșca - Pleașcă (Costea 82), Larie, M. Constantin, Velisar - Fofana, Droppa (Roșu 70) - S. Ciocan (Roberto Romeo 25), N. Chamed, Ely Fernandes - S. Buș.

Antrenor: Edward Iordănescu.

Cartonaşe galbene: Ov. Popescu (28), Moruțan (83) / Droppa (28), Velisar (30), Romeo (57), Fofana (77).

Arbitru: Iulian Călin. Arbitrii asistenți: Gabriel Stroe, Marius Marica. Rezervă: Iulian Dima.

LIGA 1

FCSB - GAZ METAN 2-0

Moș Nicolae a adus trei puncte!
06
Decembrie
2-0
vs. Gaz Metan Mediaș
LIGA 1

FCSB Shop

Echipament FCSB
2020 - 2021

Bilete

Bilete online meciuri acasa
2020 - 2021