30 Aug 2019 10:31:08

VITORIA SC - FCSB 1-0

De la play-off, la play-out!

by FCSB
De la play-off, la play-out!>

FCSB a continaut seria rezultatelor nefaste și a ratat calificarea în grupele UEFA Europa League, după ce a pierdut, scor 0-1 (0-0), manşa secundă a play-off-ului cu portughezii de la Vitória Sport Clube.

Unicul gol al meciului a fost înscris de Edmond Tapsoba, în minutul 53, care a transformat un penalty, acordat în urma unui fault comis de Mihai Roman asupra lui Davidson.

FCSB a mers în Portugalia în încercarea de a face un meci care să salveze prima parte a unui sezon greu de imaginat: cinci înfrângeri și ultimul loc în Liga I.

Impulsionate de cei peste 20.000 de spectatori prezenți în tribunele Estádio D. Afonso Henriques, gazdele au început furtunos și au avut o șansă uriașă de gol în chiar primul minut. Pepe a scăpat singur spre poarta noastră, dar Bălgrădean și-a făcut datoria.

Vali Crețu a văzut cartonașul galben după numai trei minute, iar ofensiva lusitanilor l-a obligat pe fundașul nostru să mai comită un fault destul de tare. Cursul jocului l-a determinat pe antrenorul Bogdan Argeș Vintilă să îl schimbe pe Crețu după numai 27 de minute, pentru a evita o eventuală eliminare.

FCSB a încercat să echilibreze balanța jocului cu atacuri pe flancuri, însă acestea nu au creat un pericol la poarta lui Douglas. De partea cealaltă, lusitanii au atacat pe bandă rulantă și doar norocul ne-a salvat de la gol în minutul 35.
În minutul 45, transversala s-a opus și ea golului Vitoriei Guimaraes, la reluarea cu capul a lui Duarte Da Silva, care a ricoșat la Poha, iar acesta a tras mult peste poartă, spre deziluzia unui întreg stadion.

La pauză, Vintilă a mutat din nou. De această dată cu Gnohere în locul căpitanului Pintilii.

În minutul 51, Roman l-a atins imprudent în careu pe Davidson și arbitrul a dictat penalty. Tapsoba l-a învins în cele din urmă pe Bălgrădean. 1-0 şi Vitoria era în grupele UEFA Europa League.

La acest scor, FCSB era obligată să iasă la atac. Ceea ce a și făcut, iar în minutul 54, Panțîru şi-a încercat norocul cu un șut de la 20 de metri, dar peste transversală. S-a dovedit a fi doar o încercare palidă, căci ocaziile de gol s-au derulat tot la poarta lui Bălgrădean.

FCSB a scăpat cu faţa curată în minutul 58, la diagonala lui Davidson, dar şi în în minutul 61, când Planic a pasat neglijent spre Bălgrădean, balonul a fost interceptat de gazde, dar Rochinha a trimis imprecis, pe lângă poartă.

Cu un joc lent şi adesea previzibil, FCSB nu a putut emite pretenţii, astfel că tehnicianul echipei noastre a încercat să limpezească lucrurile prin intoducerea lui Moutinho.

Ofensiva gazdelor s-a stins şi ea, în timp ce meciul se îndrepta spre final, semn că lusitanii au preferat să conserve rezultatul.

Pe final, portughezii au mai nimerit o dată bara, iar FCSB a ratat o ocazie uriașă prin Iulian Cristea, la chiar ultima fază și a pierdut din nou șansa de a evolua în grupele UEFA Europa League, la fel ca și în 2018.

După această seară tristă, jucătorii se întorc acasă, unde vor lupta să acceadă în play-off-ul Ligii I.

VITORIA SC – FCSB 1-0 (0-0)
A marcat: Tapsoba 52

Vitoria SC: Douglas - Sacko, Tapsoba, Bondarenko, Hanin - Poha, Al Musrati, Pepe ( Teixeira 75) - Rochinha, Da Silva (Pereira 78), Davidson (Soares 86).

Antrenor: Ivo Vieira.

FCSB: Bălgrădean - V. Crețu (Roman 27), B. Planic, I. Cristea, A. Soiledis (Moutinho 72) - Ov. Popescu, M. Pintilii (Gnohere 46), I. Panțîru - I. Vînă, F. Tănase, F. Coman.

Antrenor: Bogdan Argeș Vintilă.

Arbitru: Irfan Peljto. Asistenți: Senad Ibrišimbegović, Admir Šehović. Al patrulea oficial: Admir Šehović (toți din Bosnia).

Cartonașe galbene: Crețu (3), Soiledis (34), Panţîru (68), Moutinho (74), Planic (92)

UEFA EUROPA LEAGUE

VITORIA SC - FCSB 1-0

De la play-off, la play-out!
De la play-off, la play-out!
De la play-off, la play-out!
De la play-off, la play-out!
De la play-off, la play-out!
29
August
1-0
vs. Vitoria SC
UEFA EUROPA LEAGUE

FCSB Shop

Echipament FCSB
2019 - 2020

Bilete

Bilete online meciuri acasa
2019 - 2020