02 Aug 2019 09:28:24

FCSB - FC ALASHKERT 2-3

Calificare cu emoții în turul 3!

by FCSB
Calificare cu emoții în turul 3!>

FCSB s-a calificat în turul trei preliminar al UEFA Europa League, cu scorul general de 5-3, chiar dacă a pierdut manșa retur, disputată pe stadionul Marin Anastasovici din Giurgiu, 2-3.

Golurile au fost marcate de Florin Tănase (10-penalty) și Florinel Coman (59), respectiv Marmentini (24, 28-penalty) și Galvao (45).

Cu calificarea asigurată încă din prima manșă, dar cu înfrângere în ultima partidă de campionat, FCSB s-a pregătit să se revanșeze în fața propriilor suporteri.

Startul a fost perfect: minutul 9, penalty, transformat cu siguranță de Florin Tănase și nimic nu mai părea că se poate întâmpla.

În minutul 22, Bogdan Andone a fost nevoit să facă prima modificare, după ce Moutinho a continuat blestemul accidentărilor în lotul nostru, fiind înlocuit de Florinel Coman.

Apărarea noastră s-a clătinat în minutul 24, când cel mai tehnic fotbalist al oaspeților, Gustavo Marmentini, a restabilit egalitatea, după ce a reluat, din 2-3 m, un balon respins de Vlad.

Gluma s-a îngroșat patru minute mai târziu, când Bălașa a faultat în postură de ultim apărător la limita careului de 16. Arbitrul slovac Peter Kralovic a dictat penalty și eliminare pentru Bălașa. Lovitura de pedeapsă a fost transformată fără emoții de Marmentini.

Cu un om mai puțin, jucătorii noștri s-au retras ușor în apărare, cu gândul de a-i surprinde pe contraatac pe cei de la Alashkert, care au prins curaj. Din păcate, planurile nu au funcționat cum au sperat băieții noștri și tot echipa armeană a fost cea care a marcat, în minutul 44, prin Gustavo Galvao, în urma unei faze lucrate de același Marmentini.

În repriza secundă, lucrurile au început să intre pe făgașul normal. FCSB a presat spre poarta armenilor și a cules roadele în minutul 59, când Vână i-a pasat decisiv lui Coman, iar internaționalul român a înscris cu un șut plasat.

Egalitatea numerică pe teren a fost restabilită în minutul 63, când Marmentini i-a aplicat un cot în gât lui Belu și a fost eliminat direct de arbitrul partidei.

Oaspeții puteau înscrie din nou în minutul 83, însă lovitura de cap a noului intrat Tankov a fost peste buturile lui Vlad.
În cele din urmă, FCSB s-a calificat, dar a reușit să devină prima echipă românească ce pierde pe teren propriu în fața unei reprezentante a Armeniei.

La conferința de presă de la finalul partidei, antrenorul Bogdan Andone a anunțat că nu va mai continua pe banca echipei noastre!

În turul trei preliminar, FCSB va întâlni echipa cehă Mlada Boleslav, care s-a impus cu scorul general de 4-3 în fața reprezentantei Kazahstanului, Orbadasy Shymkent, după 1-1, în Cehia, și 3-2, în Kazakhstan.

FCSB - FC ALASHKERT 2-3 (1-3)
Marcatori: Fl. Tănase (10-pen), Fl. Coman (59) / Marmentini (24, 28-pen), Thiago Galvão (45)

FCSB: A. Vlad - Belu, Bălașa, L. Filip, Al. Stan (Salomao ’46) - Vînă, I. Cristea, Oaidă - Ov. Popescu, Fl. Tănase (Planic ’82), Moutinho (Fl. Coman ’24).

Antrenor: Bogdan Andone

FC Alashkert: Cancarevic - Voskanyan, Mkoyan, Ishkhanyan, Daghbashyan - Grigoryan, Thiago Galvão (Tankov ’68), Hayrapetyan (Shahinyan ’68)- Coelho Andrade, Marmentini, Nenadovic (Ghadimyan ’75).

Antrenor: Abraham Khashmanyan

Cartonașe galbene: Oaidă (57), Cristea (68) / Ishkhanyan (30), Hayrapetyan (45+2)

Cartonașe roșii: Bălașa (27) / Marmentini (63)

Arbitru: Peter Kralovic (Slovacia).

Asistenți: Jan Pozor, Erik Weiss.

Rezervă: Pavel Ochotnicky.

UEFA EUROPA LEAGUE

FCSB - FC ALASHKERT 2-3

Calificare cu emoții în turul 3!
01
August
2-3
vs. FC Alashkert
UEFA EUROPA LEAGUE

FCSB Shop

Echipament FCSB
2019 - 2020

Bilete

Bilete online meciuri acasa
2019 - 2020