2000 - 2009
Performanțele obținute în deceniul precedent au apăsat greu pe umerii următorilor antrenori. Era greu să ajungi la asemenea cifre. Structura campionatului avea să cunoască modificări: numărul echipelor din prima divizie s-a modificat pentru prima oară după 27 ani și a ajuns la 16. Cu Victor Pițurcă pe bancă, Steaua s-a impus în campionat, cu un cuplu de atac letal: Vlădoiu-Dănciulescu.Pe 24 ianuarie 2003, patronatul se schimbă, în urma unei Adunări Generale tensionate și, fostul finanțator, George Becali devine acționar principal al noii societăți comerciale și face promisiunea că Steaua va ajunge din nou în grupele Ligii Campionilor. Mulți au râs…

sub comanda lui Walter Zelga, deținătoarea en titre a trofeului, Valencia
Până la grupele Ligii Campionilor, a fost nevoie de un antrenor străin, primul din istoria clubului, pentru ca Steaua să pună mâna pe trofeu. S-a întâmplat în sezonul 2003-2004, când fosta glorie a Interului, Walter Zenga, a dus echipa aproape de titlu și a calificat-o, pentru prima oară după o pauză de 12 ani în primăvara europeană. Atunci, suporterii au retrăit momentele de glorie ale echipei. Pe 24 februarie 2005, Steaua o întâlnea pe Valencia, în returul 16-imilor Cupei UEFA. În prima manșă, deținătoarea trofeului câștiga cu 2-0, suficient pentru calificare în opinia multora. Ceea ce a urmat.. a fost nerecomandat cardiacilor. O dublă a lui Andrei Cristea a restabilit egalitatea, iar la loviturile de departajare Steaua s-a impus cu 4-3 și a declanșat valuri de bucurie pe străzile orașului. Pe final, Dumitru Dumitriu a preluat ștafeta de la Zenga și a așezat un nou titlu în vitrina clubului plus Supercupa. În sezonul următor a mai urmat un titlu, cu Protasov în tur și Olăroiu în retur pe banca tehnică și încă o Supercupă.

refuzând să părăsească stadionul din Ghencea chiar și după ce arbitrul a decis amânarea partidei
În plan internațional, Steaua a ratat accederea în grupele Ligii Campionilor, dar a avut un parcurs excelent în Cupe UEFA. Steaua s-a calificat într-o nouă primăvară europeană, unde s-a descotorosit de Betis, după un retur perfect pus la cale de Cosmin Olăroiu (3-0 pe terenul lui Betis) și a dat cu ochii de Rapid, fiind consemnat primul duel românesc într-o cupă europeană de asemenea nivel. Steaua a lăsat-o în lacrimi pe Rapid și își juca șansa pentru o nouă finală. Cu englezii de la Middlesbrough, lucrurile au mers bine 177 de minute. În minutul 89, Maccarone a înscris pentru 4-2 și o trimitea pe Steaua să urmărească finala Cupei UEFA la televizor.

rezultat pe care giuleștenii nu îl vor putea răzbuna vreodată!
Promisiunea lui George Becali s-a transformat în realitate în sezonul 2006-2007, când Steaua a eliminat-o pe Standard Liege în play-off și a mers în grupele Ligii Campionilor, unde a făcut un singur meci mare, la Kiev, unde o bătea pe Dynamo, cu 4-1.
Din păcate, s-a înregistrat și o contraperformanță greu de digerat: primul deceniu fără o Cupă.

în grupele UEFA Champions League, 4-1 pe terenul celor de la Dynamo Kiev