29 Sep 2019 20:05:44

ACADEMICA CLINCENI - FCSB 0-3

Repetiție reușită pentru Derby!

by FCSB
Repetiție reușită pentru Derby!>

FCSB s-a impus, cu scorul de 3-0 (1-0), în fața celor de la Academica Clinceni, într-o partidă susținută duminică, în deplasare, pe stadionul ”Ion Comșa” din Călărași, din etapa a XI-a a Ligii I.

Golurile au fost marcate de Fl. Tănase (12), Fl. Coman (64) și Moruțan (80), iar în urma acestei victorii FCSB a acumulat 14 puncte și a urcat pe locul 8 în clasament.

În partida de la Călărași, și-au făcut apariția pe teren Dennis Man și Olimpiu Moruțan, reveniți în Liga 1 după accidentările cu care s-au confruntat.

În minutul 11, apărarea Clinceniului a respins un balon care a ajuns până la Hora, dar acesta nu l-a putut învinge pe Vâlceanu, care a respins în corner şutul atacantului nostru. A fost faza care a prevestit golul. În minutul 12, Crețu a scos un balon în marginea careului de 6 m, unde Florin Tănase l-a driblat elegant pe Achim și a înscris cu un șut în dreapta lui Vâlceanu, iar fanii speră ca prin acest gol mijlocașul nostru să revină la forma de altădată.

FCSB a fost din nou aproape de gol în minutul 14, în urma unei acțiuni cu Hora și Florinel Coman în prim-plan, dar bara s-a opus.

În minutul 27, același Florinel Coman a executat o lovitură liberă, dar Vâlceanu a avut o nouă intervenție providențială și a deviat balonul în bara transversală.

De altfel, portarul celor de la Clinceni a fost omul care limitat proporțiile scorului, la fel cum s-a întâmplat în minutul 41, când l-a blocat in extremis pe Hora, găsit excelent cu o pasă de Panțîru.

Singura ocazie a celor de la Clinceni s-a petrecut în minutul 44, la șutul lui Vojtus, care a trecut mult pe lângă buturile lui Bălgrădean.

La pauză, Bogdan Vintilă a decis introducerea lui Olimpiu Moruțan, care a revenit pe teren, după o lungă și chinuitoare accidentare.

Și în partea a doua, meciul s-a aflat la discreția jucătorilor noștri, care au continuat să joace în jumătatea de teren a celor de la Clinceni.

În minutul 64, FCSB și-a dublat avantajul pe tabelă, după ce Florinel Coman a interceptat un balon la 20 de metri de poartă și a expediat o torpilă la care Vâlceanu nu a mai avut ce face.

La acest scor, jucătorii noștri au redus ușor turația motoarelor, pentru a se menaja în vederea derbyului cu Dinamo și au preferat să mizeze pe cartea contraatacului. La o astfel de fază, la care au colaborat Coman, Gnohere și Moruțan, tabela s-a modificat iar, în minutul 84. Gnohere i-a pasat lui Moruțan, care a înscris cu un șut la colțul lung pentru 3-0.

Două minute mai târziu, gazdele au avut șansa de a marca golul de onoare, la ocazia lui Merloi, însă bara s-a opus.

În minutul 83, Alexandru Buziuc a avut o intrare cu talpa direct pe glezna lui Gnohere, dar, din fericire, jucătorul nostru a putut continua partida. La fel și Buziuc, care a scăpat doar cu galben.

Ultimele minute s-a jucat cu garda jos, dar cea mai mare ocazie a aparținut tot fotbaliștilor noștri, în minutul 87, dar Vînă a trimis și el în bară.

FCSB a ajuns la patru patide consecutive fără gol primit (una în Cupa României) și, totodată cinci meciuri fără înfrângere, iar săptămâna următoare urmează Derby-ul.

ACADEMICA CLINCENI – FCSB (0-1)
Marcatori: Fl. Tănase (12), Fl. Coman (64), Moruțan (80)

CLINCENI: Vâlceanu - G. Matei, Chatziterzoglou, Patriche (Merloi 73), Dobrescu - Cebotaru, Deretti - Fl. Achim (B. Barbu 60), A. Popescu, B. Ilie (Buziuc 28) - Vojtus.

Antrenor: Ilie Poenaru.

FCSB: Bălgrădean - V. Crețu, Planic, I. Cristea, Panțîru - Ov. Popescu, Oaidă (Vînă 81), Fl. Tănase - D. Man (Gnohere 62), Hora (Moruțan 46), Fl. Coman.

Antrenor: Bogdan Vintilă.

Cartonașe galbene: Patriche (25), Achim (39), Chatziterzoglou (58), Buziuc (83) / Oaidă (70), Planic (90+2).

Arbitru: Horațiu Feșnic. Asistenți: Alexandru Cerei, Bogdan Gheorghe.

LIGA 1

ACADEMICA CLINCENI - FCSB 0-3

Repetiție reușită pentru Derby!
29
Septembrie
0-3
vs. FC Academica Clinceni
LIGA 1

FCSB Shop

Echipament FCSB
2020 - 2021

Bilete

Bilete online meciuri acasa
2020 - 2021