30 Iul 2021 02:14:35

FC SHAKHTER - FCSB 2-1 (5-3 D.L.P.)

Europa, vis interzis!

by FCSB
Europa, vis interzis!>

După zeci de ani în care a adus faimă fotbalului românesc, fiind, printre altele, timp de 11 ani consecutivi (2004-2014) calificată în grupele UEFA Champions League sau UEFA Europa League, FCSB s-a poticnit la startul primei ediții a UEFA Europa Conference League.

Roș-albaștrii au ratat, în mod neverosimil, calificarea în turul trei preliminar al noii competiții europene, împotriva kazahilor de la FC Shakhter Karagandy. După un 1-0 îngrijorător la București, FCSB s-a deplasat la Erevan (oraș în care s-a disputat meciul, ca urmare a introducerii Kazahstanului pe lista roșie COVID-19) cu gândul de a-și asigura calificarea în faza următoare. Din păcate, partida a început cu gazdele în avantaj, după ce Gabyshev a profitat, în minutul 11, de o greșeală a lui Andrei Vlad și a deschis scorul. Jucătorii noștri au alergat după egalare, iar aceasta a venit în minutul 76, atunci când Florinel Coman, intrat după pauză, l-a învins pe Shatskiy și a adus, provizoriu, calificarea pentru FCSB. Minutul 90+1 avea să fie, însă, fatidic pentru echipa noastră, Tattybayev reușind golul victoriei și, automat, intrarea în prelungiri. Niciuna dintre cele două echipe nu a mai înscris până la final, astfel încât soarta calificării avea să fie decisă la loviturile de departajare. Acolo, kazahii au executat perfect și au profitat de ratarea lui Moruțan pentru a scrie istorie și a se califica în turul 3 preliminar al UEFA Europa Conference League.

FCSB rămâne, astfel, doar cu lupta internă, din Liga 1, alăturându-se celor de la Universitatea Craiova și Sepsi OSK pe lista cluburilor care părăsesc competițiile europene încă din primul tur în acest sezon.

Pentru echipa noastră urmează deplasarea de la Arad, de duminică seară, unde o vor întâlni pe UTA, într-un meci contând pentru etapa a treia a Ligii 1.

FC SHAKHTER KARAGANDY - FCSB 2-1 (1-0) - 5-3 D.L.P.
Au marcat: Gabyshev 11, Tattybayev 90+1/ Coman 76

FC Shakhter Karagandy: Shatskiy – Gabyshev (Kybyray ’61, Nurseitov ‘118), Mawutor, Graf, Buivolov, Atanaskoski – Najaryan (Nazymkhanov ’83), Bukorac, Mitosevic (Rustemovic ’83) – Sviridov (Omirtayev ’61), Shikavka (Tattybayev ’82).

Antrenor: Andrei Finoncenko

FCSB: Vlad – V. Creţu (Haruţ ’91), Al. Creţu, Vucur, Radunovic (Şerban ’46)– Moruţan, Ov. Popescu (Perianu ‘113), Fl. Tănase (Dumitru ‘87) – Cordea, Ondrasek (Coman ’46), Oct. Popescu (Oaidă ’63).

Antrenor: Dinu Todoran

29
Iulie
2-1
vs. FC Shakhter Karagandy
UEFA EUROPA CONFERENCE LEAGUE

FCSB Shop

Echipament FCSB
2022 - 2023

Bilete

Bilete online meciuri acasa
2022 - 2023